De elektrische Ducktub bij jouw accommodatie

Je bent een heerlijk weekje of weekendje weg in eigen land! Extra fijn is de elektrische hottub van Welvaere waar jij lekker in kunt! Hieronder vind je alles dat jij moet weten over het gebruik van de elektrische Ducktub.

1. De do's & don'ts bij het gebruiken van een elektrische hottub
  2. Het instellen op de perfecte temperatuur
  3. Gebruik van eventuele systemen
  4. Andere instellingen in het systeem (die je beter niet kunt aanpassen)
  5. Hygiene voordat je in de hottub stapt
  6. Waar je op moet letten qua veiligheid
  7. Wat je het beste kunt doen als je klaar bent

1. De do's en don'ts bij het gebruiken van een elektrische hottub

Do’s

• Douchen. Douche voordat je in de hottub stapt. Om ervoor te zorgen dat het water van de hottub zo lang mogelijk schoon en fris blijft raden wij aan om jezelf eerst af te douchen zonder zeep. Bodylotions, zonnebrand en zeep op onze huid kan er namelijk voor zorgen dat er een olieachtig laagje in het water van de hottub achterblijft en het water vies wordt.
  • Schone voeten. Gebruik slippers of een teiltje met water voordat je de hottub in stapt. Zo zorg je ervoor dat er weinig vuil mee de hottub in wordt genomen.
  • Kinderen onder toezicht.  Zorg ervoor dat kinderen altijd onder toezicht van een volwassenen in de hottub zitten.

Don’ts

• Duiken & springen. De hottub is niet gemaakt om in te duiken of te springen.
  • Eten. Geen eten in de hottub. Etensresten die via de handen of tijdens het eten in het water van de hottub terecht komen, zullen de kwaliteit van het water aantasten.
  • Scherpe objecten. Neem geen scherpe objecten mee de hottub in.
  • Elektrisch systeem aanpassen. Als de hottub elektrisch wordt opgewarmd, dan wordt er gebruik gemaakt van het Balboa systeem. Het systeem is naar wens van de accommodatie ingesteld en dient, los van de temperatuur, niet aangepast te worden in het menu.

2. Het instellen op de perfecte temperatuur

Voor het verwarmen van het water in de hottub wordt het Balboa Systeem gebruikt. Je kunt hierbij gemakkelijk de temperatuur instellen op de volgende manier:

Temperatuur van het water verhogen

Druk op de Warm-knop en blijf klikken of houd de knop ingedrukt tot je de gewenste temperatuur ziet op het display.

Temperatuur van het water verlagen

Druk op de Cool-knop en blijf klikken of houd de knop ingedrukt tot je de gewenste temperatuur ziet op het display.

Welvaere-DucktubFjord-005 (1)

De ideale hottub temperatuur

De ideale hottub temperatuur ligt rond de 38 graden. In de zomer wellicht wat koeler dan in de winter. Wanneer het water warmer wordt dan 40 graden, kan dit al gevaarlijk zijn. Houd daarom altijd een thermometer in het water om de temperatuur in de gaten te houden.

3. Het gebruik van eventuele systemen

Zitten er bubbels, jets of onderwaterverlichting op de hottub? Dan kun je deze gemakkelijk aan en uitzetten door op de knoppen te drukken op het Balboa bedieningspaneel. Hier zie je, als deze systemen aanwezig zijn, verschillende knoppen met 'Bubbles', 'Jets' en/of 'Light'.

4. Andere instellingen in het systeem (die je beter niet kunt aanpassen)

Het kan zijn dat je toegang hebt tot het menu van het Balboa systeem. Hier kom je bij verschillende instellingen, waar je beter niet aan kunt zitten. Het systeem is ingesteld volgens de voorkeuren van de accommodatie waar jij verblijft. Om problemen met de hottub te voorkomen, is het verstandig om niets aan te passen aan deze instellingen.

5. Hygiëne voordat je in de hottub stapt

Om het water in de hottub zo fris mogelijk te houden, is het goed om zo schoon mogelijk in de hottub te stappen. Dit doe je door van te voren altijd even af te spoelen, zodat er geen crème en/of zeep meer op je lichaam zit. Loop vervolgens op je slippers of schoenen naar de hottub, zodat je geen viezigheid van buiten mee het water in neemt.

6. Waar je op moet letten qua veiligheid

We adviseren om kinderen nooit zonder toezicht in de hottub te laten spelen. Check daarnaast ook altijd de temperatuur voordat je de hottub in stapt. Te warm water, vanaf 40 graden, kan al gevaarlijk zijn.

7. Wat je het beste kunt doen als je klaar bent

Wanneer je klaar bent met genieten in de hottub, hoef je in principe alleen de cover, mits aanwezig, op de hottub te leggen. Zo koelt het water niet zo snel af en hoeft het elektrische systeem geen overuren te draaien. Wil je de volgende ochtend direct in een heerlijk warm bad stappen? Zorg dan dat het verwarmingssysteem ingesteld is op de gewenste temperatuur.

We wensen je heel veel plezier en mooie momenten toe in de hottub!