Hoe controleer ik of het filtersysteem werkt?

Wanneer de pomp zijn werk doet hoor je een zacht brommend geluid. Of het filtersysteem naar behoren werkt, kun je controleren door te kijken of de circulatie van het water, bij de bovenste doorvoer te voelen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan of het filter verstopt zitten of de circulatiepomp niet naar behoren werken. Verstopping van het filter, of minder watercirculatie kan door een backwash worden opgelost, en door periodieke backwash worden voorkomen.

Of de motor werkt kun je controleren door te luisteren of de motor een brommend geluid maakt tijdens het filterprogramma.

Of de lamp werkt zie je doordat er blauw licht vanaf komt. Het controleren van de UV-filter kan door de aansluiting van deze lamp (het transparante PVC) te verduisteren. Van afstand bij daglicht kun je dit namelijk niet te zien.

Doe je de stekker van het filtersysteem in het stopcontact maar gebeurt er niks? Dat komt omdat je eerst de resetknop op de veiligheidsstekker in moet drukken. Als het goed is gaat het filtersysteem daarna aan!

Mocht er een probleem zijn met het filter en kom je er niet uit, dan kun je dat op deze pagina melden. Onze technische afdeling zal de melding bekijken en binnen 1 werkdag contact opnemen om met een passende oplossing te komen.