Hoe lang blijft het water schoon?

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het water. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hoe en hoevaak je de hottub gebruikt, de hoeveelheid ijzer in het water, of het grond of kraanwater is en wat de weersomstandigheden zijn.

Om toch een kleine indicatie te geven rekenen wij met de volgende gemiddelden: 

  • Geen water onderhoud: 4 tot 5 dagen 
  • Gebruik Aquaclean: 1 week 
  • Gebruik filtersysteem incl. Aquaclean: 3 maanden

Zonder filtersysteem

In de hottub wil je uiteraard puur, fris en schoon water om in te badderen. Zonder filtersysteem is ‘t het beste om na een weekendje ontspannen in de hottub het water te verversen. Het legen van de hottub gaat gemakkelijk via de Gardena afvoer die standaard gemonteerd wordt. 

Om ervoor te zorgen dat het water iets langer schoon blijft, raden wij aan goed te douchen – zonder zeep – voordat je gebruik maakt van de hottub en de voeten voor het instappen af te spoelen. Zo houdt je een groot deel van het vuil buiten het water.

Met filtersysteem

Wanneer de hottub voorzien is van een filtersysteem van Welvaere gaat het water zo’n drie maanden mee. Het filter zelf haalt d.m.v. filterglas het grove vuil uit het water en het UV-filter doodt 90% van de bacteriën. Wij adviseren het filtersysteem in combinatie met Aquaclean te gebruiken. Met Aquaclean reinig je het water in de hottub van bodem tot oppervlakte op een simpele en zeer efficiënte manier. Door een keer in de week wat Aquaclean volgens de beschrijving aan het water toe te voegen voorkom je de aanhechting van bacteriën in het water.