Hoe moet je de saunadeur stellen?

Het kan zijn dat door de werking van het hout van de sauna de deur niet meer goed sluit. Dit is gemakkelijk zelf op te lossen door de deur te stellen. En daar zijn drie verschillende manieren voor.

Voor het stellen van de saunadeur zijn er drie mogelijkheden. 

1. Als eerste kun je de sluiting van de deur stellen. Dit is het witte balletje die de deur dichthoudt. Onder het witte balletje zit een schroefje deze kan je aandraaien om het rolletje meer naar binnen of naar buiten te zetten. Dit kan helpen wanneer de deur niet vast blijft zitten achter het balletje of wanneer die te vast zit. 

2. De tweede mogelijkheid is het stellen van de deur door de scharnieren van de deur. Dit is wel het meest handige om met twee personen te doen. Voor de scharnieren van de saunadeur zit een kapje ter bescherming. (Dit kapje zit aan de buitenkant van de saunadeur) Wanneer je dit kapje eraf haalt kun je de schroeven zien. Schroef deze schroef aan de bovenkant en onderkant van de deur los - er niet af. Nu kan de deur gekanteld worden. Zowel links als rechtsom. Op deze manier kun je de deur positioneren zodat deze weer recht in het kozijn past. 

Het is handig dit met z'n tweetjes te doen. De ene persoon positioneert de deur terwijl de ander de schroefjes weer aandraait. 

3. Het kan zijn dat na de bovenstaande opties de deur nog steeds klemt, of niet recht in de sauna zit. Je kunt ook het stel kozijn van de deur opnieuw stellen. In het kozijn zie je verschillende bruinkleurige dopjes zitten. Wanneer je deze eruit haalt zie je verschillende schroeven zitten. Door deze schroeven overal juist wat losser of vaster te draaien kun je het kozijn makkelijk verstellen.

Het kan zijn dat je alle drie de opties moet doen om de saunadeur opnieuw te stellen. Hierdoor kan het best even puzzelen zijn voordat de deur weer goed sluit en recht is.