Mijn kachel lekt, wat kan ik doen?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de kachel kan gaan lekken. Dit kun je proberen.

Eerste gebruik van de kachel
Wanneer de kachel voor de eerste keer gebruikt wordt, zal er water aan de binnenkant te zien zijn, dit is condens. Dit is geen probleem. 

De slangklemmen zitten niet goed vast

De kachel zit met slangen aan de hottub bevestigd. De slangen worden vastgezet door twee slangklemmen die strak aangedraaid zijn. Het kan zijn dat de klemmen niet strak genoeg zijn aangedraaid, waardoor er toch wat water ontsnapt. De klemmen zijn eenvoudig aan te draaien met een ringsleutel, een Bahco of een ratel steeksleutel.

De kachel stop is niet goed aangedraaid

Eerste keer

Gebruik je de kachel voor de eerste keer dan kan het zijn dat de stop tijdens transport door de trilling van de weg iets losser is gaan zitten. Check altijd even of de stop volledig is aangedraaid. De stop vind je aan de voorkant van de kachel.

Na legen van de hottub

Wanneer de hottub geleegd wordt om water te verversen zal er in de kachel water achterblijven. Daarom wordt vaak de kachel stop losgedraaid om zo al het overige water uit de kachel te laten lopen. Bij het opnieuw vastdraaien van deze stop, kan het voorkomen dat deze niet strak genoeg is aangedraaid en de kachel dus iets gaat lekken. Check altijd even of deze stop helemaal goed is aangedraaid.

De naden zijn niet goed gelast

Als het water uit de lasnaden lekt, dan is de kachel waarschijnlijk lek en zal deze omgeruild moeten worden. Helaas kan het af en toe voorkomen dat een kachel niet goed gelast is in de fabriek. Uiteraard krijg je in dit geval gewoon een nieuwe kachel van ons! 

Je kunt het beste wat filmpjes van de lekkende kachel sturen naar service@welvaere.nl, incl. de naam waarop de hottub is aangeschaft. Zo kunnen wij ook beoordelen dat het inderdaad gaat om een kachel die vanuit de fabriek kapot is gegaan.