Mijn sauna wordt niet warm genoeg, wat kan ik doen?

Het niet warm genoeg worden van de sauna kan verschillende oorzaken hebben.

Elektrische kachel

De meest simpele oorzaak kan de temperatuur van de thermostaat zijn. Als deze te laag staat ingesteld wordt de sauna niet warmer dan de ingestelde temperatuur. Dit is gemakkelijk op te lossen door de thermostaat van de elektrische kachel omhoog te zetten.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat de kachel kapot is waardoor hij niet meer naar behoren functioneert. Wij vragen je in dit geval telefonisch contact met ons op te nemen. Bel dan met onze service afdeling 0342-712032 van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00. 

Houtgestookte kachel

Het niet warm genoeg worden van de sauna kan verschillende oorzaken hebben. De meest simpele oorzaak is het stoken van te weinig hout in de kachel. Hierdoor zal het langer duren voordat de sauna opgewarmd is. Wij raden aan de Zwitserse methode, ook wel omgekeerd stoken, te gebruiken. Bij de Zwitserse methode maak je een piramide van houtblokken, met grote blokken onderop en steeds kleinere blokken richting de top. Het vuur wordt vervolgens aan de bovenzijde aangestoken. Dit zorgt voor een vrijwel volledige verbranding. 

Mocht dit niet werken, dan kan het zijn dat de kachel kapot is waardoor hij niet meer naar behoren functioneert. Wij vragen je in dit geval telefonisch contact met ons op te nemen. Bel dan met onze service afdeling 0342-712032 van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00.