Op welke manieren kan ik de hottub in mijn tuin plaatsen?

Je kunt een Ducktub op verschillende manieren in je tuin plaatsen. Hierbij moet je natuurlijk kijken wat het beste in jouw tuin past. Is die tuin groot of klein? En wat vind je mooi?

Drie mogelijke manieren op de hottub in jouw tuin te plaatsen

1. Boven de grond

Dit is de manier waarop de meeste mensen de hottub in de tuin plaatsen. Gewoon boven de grond. Door het bijpassende trappetje stap je gemakkelijk in de hottub en de houten afwerking die de hottub heeft geeft een heel mooi geheel. 

Boven de grond zijn er natuurlijk ook nog verschillende manieren om de hottub te plaatsen. Wanneer de hottub boven de grond staat is het altijd belangrijk dat de kachel en de hottub op dezelfde hoogte staan en op een stevige ondergrond. Er komt met de hoeveelheid water natuurlijk best wat gewicht op de grond te staan. 

2. Onder een overkapping

Nog een mooie plek om de hottub te plaatsen is onder een overkapping. Hier moet je wel altijd opletten dat je bij een houtgestookte hottub ervoor zorgt dat de kachelbuis door het dak heen kan. En dat dit ook veilig gebeurt. Bij een elektrische hottub hoef je daar natuurlijk geen rekening mee te houden.

Deze hottub kan hier zonder enig probleem onder staan. Het voordeel als je een hottub onder je overkapping plaatst is dat je er eigenlijk altijd in kunt zitten. Weer of geen weer. Wanneer het stort van de regen zit jij lekker droog. Maar, wanneer het zonnetje schijnt of er is ‘s avonds een mooie sterrenhemel, mis je die natuurlijk ook onder de overkapping. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is. 

3. Weggewerkt in een terras

Je kan er ook voor kiezen om de hottub weg te werken in een terras of verhoogd terras. Dit is echt een manier om de hottub te plaatsen als je handig bent en een leuke klus niet uit de weg gaat. Dit levert vaak een prachtig resultaat op. 

Waar je hierbij wel voor moet zorgen is dat hier ook de hottub en de kachel weer op dezelfde hoogte staan. Is die niet het geval, dan kan de kachel zijn warmte niet kwijt en kan deze kapot gaan. De natuurlijke circulatie komt dan namelijk niet vanzelf op gang. Het voordeel van dat als je de hottub weg werkt in een terras, de instap nog wat makkelijker is. Je stapt namelijk naar beneden. Je kunt zelfs op het terras gaan zitten terwijl je erin stapt.

Let er bij deze optie wel altijd op dat er ruimte is voor eventuele service.