Hoe gebruik ik de filterpomp?

1. Filtratiemomenten

We raden 24 uur filtratie per dag aan Let er op dat de filter altijd draait in combinatie met de UV-lamp. Anders brandt hij door. Je kunt op verschillende manieren controleren of de filterpomp goed werkt. Hier lees je meer. 

2.  Eerste gebruik

Wanneer de filterpomp voor de eerste keer gebruikt wordt moet je de filterpomp op de stand filter zetten, zo kan de pomp zijn werk goed doen. De stekker van de filterpomp kun je pas in het stopcontact steken als de pomp volledig gemonteerd is en de hottub gevuld met water is, om te voorkomen dat die onverwachts al aangaat.

De filterpomp voor het eerst gebruiken:

3. Reinigen van de pomp

Na zo’n 3-6 weken, afhankelijk van hoe vaak je de hottub gebruikt, kun je de filterpomp op backwash zetten. Hierdoor geeft de filter zichzelf een spoeling. Let op: haal de filterpomp eerst even van het stroom als je de hendel omzet naar de backwashfunctie en zet 'm daarna weer aan.

Na de backwash moet je de rinsefunctie gebruiken. Door de backwash wordt de kop van de filterpomp gespoeld en blijft er soms nog wat viezigheid hangen in de kop. De Rinse-functie spoelt de hele kop. Het kleine glaasje in de kop, is de indicatie of je kan stoppen met rinse. Als dat gevuld is met alleen maar water is de hele kop schoon. 

Tussen de verschillende stappen moet de filterpomp uitgeschakeld of helemaal van het stroom gehaald worden. Zo voorkom je eventuele onnodige schade of lekkage.

Zo werkt de backwashfunctie: