Hoe geef ik het water een chloorshock?

Je moet het water een chloorshock geven op het moment dat het water niet meer in balans is, of als je het water niet meer onder controle krijgt.

Geef het water een chloorshock als:

  • Je een bacterie in het water hebt
  • Als je algen in het water hebt
  • Bij vies water
  • Als je het chloor in het water niet meer op niveau krijgt

Voordat je een chloorshock aan het water geeft moet je er voor zorgen dat de pH-waarde op niveau zijn (tussen de 7.2 en 7.6). Dit kun je doen door eventueel pH-min of pH-plus toe te voegen aan het water. Is dit niet op niveau, dan heeft het chloor dat je toevoegt een verkeerde werking op het water. 


Een chloorshock geef je door chloorgranulaat 55 aan het water toe te voegen. Je voegt twee dagen achter elkaar in de ochtend en in de avond een eetlepel granulaat in het hottubwater. Wanneer je de hottub een chloorshock geeft moet het filter 24/7 aan staan en stook in ieder geval 1x de kachel op zodat het water warm wordt. 


Na de chloorshock laat je de hottub, kachel en het filter helemaal leeglopen en zorg je ervoor dat alles goed schoon is. De kuip maak je schoon en de kachel spoel je door. Daarna kun je de hottub weer vullen, de filter backwashen en daarna de hottub weer gebruiken. Doe je dit niet allemaal, dan blijft de bacterie in de kuip, kachel en eventueel het filter zitten. En wanneer je het water met deze hoge hoeveelheid chloor in de hottub laat zitten tast het chloor de kuip en inbouw onderdelen aan.