Hoe geef ik het water een chloorshock?

Je moet het water een chloorshock geven op het moment dat het water niet meer in balans is, of als je het water niet meer onder controle krijgt.

Geef het water een chloorshock als:

  • Je een bacterie in het water hebt
  • Als je algen in het water hebt
  • Bij vies water
  • Als je het de waardes in het water niet meer op niveau krijgt

Voordat je een chloorshock aan het water geeft moet je er voor zorgen dat de pH-waarde op niveau zijn (tussen de 7.2 en 7.6). Dit kun je doen door eventueel pH-min of pH-plus toe te voegen aan het water. Is dit niet op niveau, dan heeft het chloor dat je toevoegt een verkeerde werking op het water. 

Chloorshock met always Blue

In de onderhoudsset van Always Blue bevindt zich het middel Oxy pool en spa. Dit product is bedoeld voor schokbehandeling tegen organische verontreinigingen en wordt preventief gebruikt samen met Always Blue Zero chloor. Oxy pool versterkt de werking van Zero chloor. Daarom adviseren we om wekelijks Oxy pool aan het water van de hottub toe te voegen.

Zorg ervoor dat het filtersysteem actief is wanneer je Oxy pool gebruikt. Het lost direct op in het water en kan eenvoudig over het wateroppervlak uitgestrooid worden.

Chloorshock met chloor

Natuurlijk kun je ook een chloorshock toevoegen door middel van chloor. Omdat wij niet per se aanraden om chloor te gebruiken, raden wij altijd Always Blue aan. Wil je toch chloor gebruiken volg dan de volgende stappen:


Een chloorshock geef je door chloorgranulaat 55 aan het water toe te voegen. Je voegt twee dagen achter elkaar in de ochtend en in de avond een eetlepel granulaat in het hottubwater. Wanneer je de hottub een chloorshock geeft moet het filter 24/7 aan staan en stook in ieder geval 1x de kachel op zodat het water warm wordt. 


Na de chloorshock laat je de hottub, kachel en het filter helemaal leeglopen en zorg je ervoor dat alles goed schoon is. De kuip maak je schoon en de kachel spoel je door. Daarna kun je de hottub weer vullen, de filter backwashen en daarna de hottub weer gebruiken. Doe je dit niet allemaal, dan blijft de bacterie in de kuip, kachel en eventueel het filter zitten. En wanneer je het water met deze hoge hoeveelheid chloor in de hottub laat zitten tast het chloor de kuip en inbouw onderdelen aan.