Hoe monteer ik het ventilatierooster in de sauna?

Lees hier de stappen voor de installatie van ventilatie in de sauna, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen een houtkachel en een elektrische kachel.

Als je een houtkachel hebt, volg dan deze stappen

1. Bepalen en Uitsnijden Gat voor Schoorsteen:

• Teken een cirkel met een diameter van 25 cm boven midden op de sauna af. Het hart van de cirkel bevindt zich 33 cm vanaf de achterkant van de sauna (zonder arches).
    • Zaag de cirkel uit met een decoupeerzaag en verwijder het uitgezaagde hout.
  2. Ventilatieroosters Plaatsen:

• Boor/zaag het gat voor het ventilatierooster aan de voorkant en achterkant van de sauna op de aangegeven afmetingen.
    • Bij een volledig panoramaraam plaats je beide ventilatieroosters in de voorste wand (1 rechts boven en 1 links onder het veranda bankje).
    • Schroef de ventilatieroosters voor en achter vast met drie bijgeleverde schroeven. Zorg dat het metalen rooster aan de buitenkant zit.

Als je een elektrische kachel hebt, volg dan deze stappen

• Boren van Gat voor Kabelaansluiting:

• Boor een gat van 18 mm voor de kabel van de kachel door de tegel, het vloertje en de bekisting naar buiten. Het gat moet zich 14 cm van de achterkant van de tegel bevinden.
  • Plaatsen en Aansluiten van de Kachel:

• Plaats de kachel volgens de kachelinstructie en trek de kabel door het gat naar buiten. Vul de kachel pas met stenen na een succesvolle test.
    • Schroef het schakelkastje vast op de achterste slof van de sauna (links of rechts) en trek de kabel van de kachel daar naartoe. Laat een gediplomeerde elektricien de elektra aansluiten.
  • Ventilatieroosters Plaatsen:

• Boor/zaag het gat voor het ventilatierooster aan de voorkant en achterkant van de sauna op de aangegeven afmetingen.
    • Bij een volledig panoramaraam plaats je beide ventilatieroosters in de voorste wand (1 rechts boven en 1 links onder het veranda bankje).
    • Schroef de ventilatieroosters voor en achter vast met drie bijgeleverde schroeven. Zorg dat het metalen rooster aan de buitenkant zit.