Hoe bouw je de volledig houten achterkant van de zelfbouwsauna?

Lees hier hoe je de volledig houten achterwand van de sauna installeert.

1. Plaatsing  Achterwand:

• Plaats het middelste gedeelte van de achterwand in de groef. Zorg ervoor dat deze diep in de groef ligt.
    • Schroef de wand van onder in het midden van de groef vast met een 4.5x60 schroef.
  2. Zijkanten Achterwand:

• Plaats de twee zijkanten van de achterwand. Zorg ervoor dat ze goed in de groef vallen en dat de nummers matchen.
    • Bevestig de zijpanelen aan het middenpaneel met twee 4.5x60 schroeven voor de onderkant en twee 5x100 schroeven voor de bovenkant.

Algemene Stappen na Installatie van Achterwand

1. Plaatsing Halve Maan Profielen:

• Plaats een halve maan profiel op de twee wanden. Zorg ervoor dat de wanden in de groef van het halve maan profiel vallen.
    • Plaats stuk voor stuk de linker halve maan profielen aan de linkerkant en schroef ze vast met twee 4.5x60 schroeven per halve maan profiel. Gebruik een rubberen hamer voor een goede aansluiting.
    • Herhaal dit proces voor de rechter halve maan profielen aan de rechterkant.
  2. Bovenste Profielen Plaatsen:

• Plaats de resterende linker en rechter halve maan profielen zonder schroeven. Laat bovenop genoeg ruimte over zodat er nog één profiel tussen kan.
    • Verwijder de bovenste middelste halve maan profiel.
    • Plaats het laatste dubbele halve maan profiel, gebruik eventueel een rubberen hamer om deze te positioneren.
  3. Bevestigen Spanbanden:

• Plaats de spanbanden en draai deze handvast aan. Verwijder de schroeven in de bekisting tot aan de slof.
    • Span de banden strak en sla tijdens het spannen met een rubberen hamer de bekisting in de juiste vorm. Span de banden met een impact driver en een moersleutel strak vast.
  4. Bevestigen Regenleiders:

• Bevestig de regenleiders aan beide kanten met 4.5x60 schroeven op de bekisting, ongeveer elke meter een schroef.