Hoe plaats je de elektrische kachel in je zelfbouw sauna?

De volgende stappen vertellen je de installatie van een elektrische kachel in de zelfbouwsauna.

1. Boren van Gat voor Kabelaansluiting:

• Boor een gat voor de kabel van de kachel met een 18mm boor. Boor door de tegel, het vloertje en de bekisting naar buiten. Het gat moet op 14 cm van de achterkant van de tegel zitten.
  2. Plaatsen en Aansluiten van de Elektrische Kachel:

• Plaats de kachel volgens de kachelinstructie en trek de kabel door het gat naar buiten. Vul de kachel pas met stenen na een succesvolle test.
  3. Bevestigen van het Schakelkastje:

• Schroef het schakelkastje vast op de achterste slof van de sauna (links of rechts) en trek de kabel van de kachel daar naartoe. Laat altijd een gediplomeerde elektricien de elektra van de sauna aansluiten.