Hoe plaats je de houtkachel in de zelfbouwsauna?

De volgende stappen beschrijven de installatie van de houtkachel in jouw zelfbouwsauna.

1. Uitsnijden Gat voor Schoorsteen:

• Snijd het gat, dat ook in de houten bekisting gezaagd is, nu ook uit de dakshingles. Hier wordt de kachelbuis geplaatst.
  2. Plaatsen van de Houtkachel:

• Plaats de houtkachel in de sauna en zorg ervoor dat de schoorsteen van de kachel in het midden van het gat in het dak staat.
  3. Plaatsen van de Eerste Schoorsteenbuis:

• Plaats de eerste dubbelwandige schoorsteenbuis, zorg dat de bijgeleverde metalen plaat en slangklem om de buis zitten.
  4. Verbinding van de Schoorsteenbuizen:

• Plaats het tweede dubbelwandige schoorsteengedeelte in de eerste en verbind deze aan elkaar met de slangklem.
  5. Bevestigen van de Metalen Plaat:

• Schroef de metalen plaat met vier 4x20 schroeven op het plafond.
  6. Kitten van de Schoorsteen:

• Kit met bitumenkit een lijntje om de schoorsteen op het dak, zorg dat het iets kleiner is dan de rubberen kap.
  7. Plaatsen van de Rubberen Kap:

• Trek de rubberen kap over de schoorsteen heen, gebruik eventueel WD-40 of water als glijmiddel. Druk de rubberen kap goed aan op de bitumenkit en schroef deze vast met twaalf 4x20 schroeven op het dak.
  8. Bevestigen van de Slangklem:

• Span een bijgeleverde slangklem om de rubberen kap en de buis heen vast.
  9. Plaatsen van de Regenkap:

• Plaats als laatste een stukje buis en regenkap in de schoorsteen.