Hoelang moet ik in mijn filtersysteem aan hebben staan?

Wanneer je een Ducktub hottub van Welvaere hebt in combinatie met een filtersysteem raden wij aan om deze 24 uur per dag te laten draaien. Het vermogen van het filter is 0.28kW en de UV-lamp is 12 Watt.

Het is lastig om te bepalen per situatie hoeveel filtratie jouw hottub nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van de locatie en het gebruik. Gebruik je bijvoorbeeld grond- of leidingwater, chloor of geen chemicaliën en zitten er middeltjes in het water. Ook het gebruik van de hottub heeft effect op hoe jouw filter werkt en de kwaliteit van het water. Wel kun je op het moment dat je in de hottub stapt, het filter en de UV-lamp uitzetten. Let op! dit zijn twee verschillende stekkers 


Wanneer je het water zo schoon mogelijk wilt hebben is het belangrijk om de waardes van het water te controleren. Wanneer je merkt dat de waardes van het water allemaal vrij consistent zijn kun je spelen met de tijd dat het filter aan staat. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de ochtend het filter een paar uurtjes uit te zetten en in de middag weer aan. Het beste is om zelf te ontdekken wat voor jou het best werkt. 

Stilstaand water zorgt ervoor dat er meer kans is op bacteriën en schimmels zeker als de pH-waardes niet juist zijn. Dan kunnen na 4 uur al de eerste schimmels en bacteriën vormen. 

Het weer heeft effect op jouw water


Het is ook goed om te weten dat het weer ook effect heeft op het water in de hottub. Slaat het weer namelijk ineens om van stralend zonnig weer naar hevige regenbuien dan zie je dit terug in de pH-waarde in jouw hottub. Ook onweer in de omgeving van jouw hottub heeft effect op het water. De waardes kunnen omslaan en de desinfectie kan verdwijnen. 

Het kleine beetje chloor dat je toevoegt zorgt ervoor dat deze weerswisselingen dus niet tot nauwelijks effect hebben op het water. Hetzelfde geldt voor het gebruik. Gebruik je jouw hottub wekelijks of juist dagelijks? Ook dat heeft effect op het gebruik van chemicaliën in het water van jouw hottub.