Ik heb corrosie in mijn hottub, wat kan ik doen?

Je hebt corrosie in je kuip, dat is vervelend om te horen. Corrosie ontstaat doordat de Ph-waardes in het water niet in orde zijn.

Wanneer je dus corrosie op bijvoorbeeld je LED-verlichting, bubbels, jets en/of doorvoeren ziet, is het belangrijk om d


Vaak is corrosie een aanslag en kun je dit nog wegpoetsen. Als je het dus voor het eerst constateert is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wanneer je dit niet doet zal de aanslag/corrosie zich verder verspreiden in de hottub.

Als de aanslag weg gepoetst is, is het aan te raden om de hottub ook direct schoon te maken. Nieuw water in de hottub te doen en te zorgen dat de waardes in het water ook helemaal perfect zijn. Gebruik je bijvoorbeeld grondwater, dan is het aan te raden om ook wat waterontkalker toe te voegen. 


Merk je dat het lastig is om de aanslag/corrosie te verwijderen of uit de hottub te krijgen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dat kun je het beste doen door het serviceformulier in te vullen, het probleem duidelijk te omschrijven en wat foto’s toe te voegen.


Pas op met scherpe voorwerpen in de hottub

Corrosie ontwikkelt zich een stuk sneller op onderdelen die kapot zijn. Bijvoorbeeld krasjes op de LED-verlichting. Niet alleen voor corrosie, maar ook voor het behoud van je kuip, raden wij aan om op te passen met scherpe voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan grind, steentjes of een glas wat kapot gevallen is in de hottub.