Op welke manier monteer je de deur in je zelfbouwsauna?

De volgende stappen beschrijven de installatie van de deur in je sauna.

1. Assembleren van het Stelkozijn:

• Monteer het stelkozijn met vier 4.5x60 schroeven volgens de onderstaande werktekening.
  2. Voorboren van Gaten in de Wand:

• Boor de gaten in de wand voor met een boortje van 4.5 mm.
    • Schroef de schroeven door de wand in het stelkozijn. Gebruik hiervoor twaalf 4.5x60 schroeven. Zorg ervoor dat het kozijn glad doorloopt op het gat.
  3. Plaatsen van de Deur in het Kozijn:

• Plaats de deur in het gat en stelkozijn. Dit kan stroef zijn, dus gebruik eventueel een rubberen hamer om de deur zachtjes in het kozijn te tikken.
  4. Bevestigen van de Deur:

• Schroef de deur vast aan het stelkozijn met acht 4.5x60 schroeven.
    • Plaats daarna de rubberen dopjes in de gaten om de schroeven te verbergen.
  5. Aftimmeren van de Deur:

• Schroef de aftimmerlatten op de wand om de deur heen. Gebruik hiervoor twaalf 3.5x40 schroeven (vier in de lange en twee in de korte kant).
  6. Losmaken van de Montagebalken:

• Schroef de montagebalken los.