Van welk materiaal zijn de hottubs gemaakt?

De materialen die we gebruiken voor de Ducktub hottubs gaan jaren mee.

Omranding

Alle Ducktub hottubs van Welvaere zijn standaard omrand met Thermohout. Het thermohout is harsvrij en heeft een prachtige donkere uitstraling! Dit hout heeft duurzaamheidsklasse 2 en kan 15 tot 25 jaar mee gaan. 

Hottub kuip
De kuipen van de Ducktub hottubs worden gemaakt van verschillende lagen glasvezelversterkt kunststof met een coating. Dit is de MPG gelcoating. Onze kuipen hebben standaard de kleur RAL 7035.

De kachels
De hottubkachels komen in twee sterke materialen. Namelijk RVS 304 en RVS 316. De Welstove Medium is gemaakt van RVS 304 en de Large en Pro van RVS 316. Beide sterke materialen, maar verschillen wel in kwaliteit. 

Het verschil tussen RVS 304 en 316 is dat 304 een gevoeliger materiaal is. Zo is RVS 304 gevoelig voor chloriden en zuren waardoor er sneller corrosievorming kan ontstaan dan bij RVS 316. De RVS 316 kachels kunnen dus zonder problemen aan de kust staan en kunnen goed tegen het gebruik van chloor.

Opties
De systemen zoals het bubbel en jetsysteem zijn van het merk Balboa. Balboa is een Amerikaans merk en marktleider op het gebied van systemen voor jacuzzi’s en hottubs. Omdat de kwaliteit en gebruiksgemak van deze systemen erg hoog ligt gebruiken wij dit merk voor onder andere de elektrische verwarming, bubbelsysteem, onderwaterverlichting en het jetsysteem. Als enige in Nederland kun je bij Welvaere kiezen voor een hottub met een systeem van dit Amerikaanse merk.