Wat voor elektra heb ik nodig voor mijn elektrische saunakachel?

Voor de elektrische saunakachels heb je krachtstroom nodig. Het hangt van de kachel af wat voor elektra je hier precies voor nodig hebt.

Wanneer je hebt gekozen voor een elektrisch verwarmde sauna moet je natuurlijk zorgen voor de juiste stroomvoorziening zodat jij heerlijk kunt genieten in de sauna.

Wat jij hiervoor moet doen is zorgen dat wij een drie-fase krachtstroom stekker aan kunnen sluiten. Hiervoor kun je het beste een elektricien laten komen die dit voor je aansluit. Het buitenstopcontact kan niet verder dan twee meter vanaf de achterste slof geplaatst worden.*

Wij zorgen er dan voor dat aan de buitenkant van de sauna een controle-unit komt en dat de stekker er aan de achterkant van de sauna uitkomt zodat wij de stekker alleen in hoeven pluggen. Wanneer de aansluitingen er zijn en werken op het moment dat wij de sauna komen bouwen, zullen wij deze gelijk testen. Werkt de stroomaansluiting niet of is deze niet bereikbaar, dan testen wij de sauna niet of kan die niet aan

Praktische info voor de elektricien

Er moet een zogeheten CEE WANDCONTACTDOOS 16A 5-POLIG 6H 400V IP44 in de tuin worden geïnstalleerd. Wanneer je een HUUM HIVE Electric dan heb je een CEE WANDCONTACTDOOS 32A 5-POLIG 6H 400V IP44 nodig. Deze wandcontactdozen kunnen maximaal 2 meter vanaf de achterste slof geplaatst worden.

• Harvia Vega
    Vermogen:  8kW
    Kabel in mm2: 5x2,5
    Ampere: 3x16amp
    Type wandcontactdoos: CEE Wandcontactdoos 16A 5-Polig 6H 400V IP44
  • Harvia Cilindro 9 kw
    Vermogen: 9 kW
    Kabel in mm2: 5x2,5
    Ampere: 3x16amp
    Type wandcontactdoos: CEE Wandcontactdoos 16A 5-Polig 6H 400V IP44
  • Harvia Cilindro 11 kw
    Vermogen: 11 kw
    Kabel in mm2: 5x2,5
    Ampere: 3x16amp
    Type wandcontactdoos: CEE Wandcontactdoos 16A 5-Polig 6H 400V IP44
  • HUUM HIVE Electric
    Vermogen: 12 kw
    Kabel in mm2: 5x4
    Ampere: 3x25amp
    Type wandcontactdoos: CEE Wandcontactdoos 32A 5-Polig 6H 400V IP44

Stroomaansluiting elektrische saunakachel icm verlichting in de sauna

Wanneer je naast een elektrische saunakachel ook nog gekozen hebt voor wandverlichting of Design LED-verlichting hoef je geen extra stroomaansluiting te regelen. Wij zorgen ervoor dat alles via dezelfde krachtstroomstekker wordt geregeld.

Stroomaansluiting sauna met alleen verlichting

Wanneer je bijvoorbeeld een houtgestookte kachel in combinatie met wandverlichting of design LED-verlichting hebt. Heb je geen krachtstroom, of drie-fase, aansluiting nodig in de tuin.

Wij zorgen ervoor dat de stroom (230V) er aan de achterkant van de sauna uitkomt. Waar jij dan voor moet zorgen is dat er een buitenstopcontact, maximaal 2 meter vanaf de achterste slof van de sauna zit. Hier kan dan de stekker van de verlichting in geplaatst worden. Zodat jij alleen de stekker in het stopcontact hoeft te stoppen. Op deze manier kun jij diezelfde avond nog genieten in een heerlijk verlichte buitensauna.

*Werkzaamheden die te maken hebben met elektriciteit in jouw tuin voeren wij niet uit. Dat laten wij aan een gespecialiseerd iemand over zoals een elektricien. Wij zorgen ervoor dat er een stekker uit de sauna komt die alleen nog maar ingeplugd hoeft te worden.

Wat de stroomkosten zijn van een elektrische saunakachel lees je hier.