Kan ik chloor in mijn hottub gebruiken?

Alle chemicaliën en pompen werken het beste in combinatie met een klein chloortabletje.

Wanneer je chloor aan het water toe wilt voegen is het belangrijk om te weten dat de verschillende waardes, alkaliteit en pH, de juiste waardes hebben. De alkaliteit moet op de juiste waarde zitten tussen de 80 en 120. Deze waarde is eigenlijk altijd wel goed en kun je aanpassen met een alkaliniteit verhoger of verlager. De alkaliteit, op de juiste waarde, zorgt ervoor dat de pH-waardes stabiel blijven en niet te veel variëren. 

De pH-waarde staat voor de zuurtegraad van het water. Ideaal is als deze waardes tussen de 7.2 en 7.6 liggen. Als de pH-waarde hieronder komt te liggen, wordt het toegevoegde chloor snel verbruikt. Bij een te hoge pH-waarde vermindert de werking van chloor aanzienlijk en kunnen er oog- en huidirritaties ontstaan.

Voordat je chloor toevoegt aan het water, is het dus goed om dit te checken. Online kun je verschillende producten kopen om de pH-waarde van het water te meten (meetstrips, digitale meters, druppels). Daarnaast zijn er verschillende producten te vinden om de pH-waarde te verhogen (pH+) of te verlagen (pH-). 

Wij raden op basis van 1.000 liter water aan om 8 gram chloor wekelijks toe te passen in een chloordrijver. Met een chloordrijver verspreid je de chemicaliën geleidelijk over het water. Gebruik absoluut niet meer chloor dan voorgeschreven. Naast dat het niet goed voor jouzelf is, kan het de aluminium hottubkachels aantasten.

Je kunt het water in je hottub wel een chloorschok geven. Hoe je dit doet lees je hier.