Van welke materialen zijn de buitenkook producten gemaakt?

De hele serie van buitekook producten zoals de Utenflåmm, Utenovn, Utenfyr en de Utenkorv bestaat voornamelijk uit Cortenstaal.

De hele serie van buitekook producten zoals de Utenflåmm, Utenovn, Utenfyr en de Utenkorv bestaat voornamelijk uit Cortenstaal. Dit materiaal is de trend van het moment op het gebied van buitenproducten en herkenbaar door de roestige kleur. Bij dit materiaal is het dus ook niet erg dat het gaat roesten.

De Utenflamm en Utenovn hebben ook nog houten onderdelen. Deze onderdelen zijn gemaakt van thermohout. Thermohout is een zeer sterke houtsoort met vrijwel dezelfde kwaliteiten als Red Cedar. Als extra verzorging is het hout behandeld met een jachtlak. Dit geeft het hout een extra verzorging en zorgt ervoor dat het hout ook nog een extra bescherming krijgt. Het voordeel van het hout behandelen met jachtlak is dat het gemakkelijk afgenomen kan worden en het roest wat eventueel het hout aantast eraf kan worden geveegd.

De Utenovn, Utenfyr en Utenflamm hebben bakplaten die gemaakt zijn van hoogwaardig RVS 316. En overige onderdelen van Gietijzer.