De Utenovn en de Utenflamm hebben een fijne pizzaoven waaruit je met gemak het Italiaanse leven naar je eigen omgeving haalt.
1. Gebruik natuurlijke aanmaakblokjes en de Zwitserse stookmethode voor het maken van een vuurtje.
2. Zorg ervoor dat de temperatuur op de thermometer constant tussen de 250°C en 280°C blijft.
3. De temperatuur moet minimaal 15 minuten lang tussen de 250°C en 280°C zijn voordat je een pizza op de steen legt.
4. Strooi wat meel op de pizzaschep, leg de pizza op de schep en schuif deze vervolgens in de oven. Afhankelijk van hoe warm de oven is kan de gaartijd variëren tussen 3-10 minuten.
5. Draai de pizza halverwege om zodat beide kanten een keer achter in de oven hebben gelegen. Gebruik de pizzaschep om de pizza uit de oven te halen en/of te draaien.
6. Als de oven helemaal is afgekoeld kan je met een borstel de steen schoon vegen. Haal de steen niet uit de pizzaoven (tenzij je deze volledig wil vervangen voor een nieuwe).